ZorgDomein

Sinds mei 2013 kunt u laboratoriumonderzoeken, huisbezoeken en biometrische onderzoeken bij SCAL digitaal aanvragen via ZorgDomein. Deze internetapplicatie communiceert met alle Huisartsen Informatiesystemen (HIS). Het ondersteunt het verwijsproces tussen de eerste en tweedelijn.

Waarom digitaal aanvragen?

  • U hoeft de NAW-gegevens niet meer in te vullen. Deze staan automatisch op het aanvraagformulier
  • U krijgt tijdens de aanvraagprocedure direct een overzicht van de beschikbare SCAL-locaties waar uw patiënt het betreffende onderzoek kan laten uitvoeren
  • U krijgt advies welke bepalingen u volgens de NHG-standaard bij een ziektebeeld kunt aanvragen
  • Het handmatig invoeren van de gegevens door SCAL is niet meer nodig, waardoor de kans op foutieve gegevens nog verder wordt gereduceerd.

Digitaal én papierloos

Aanvragen van diagnostische onderzoek voor klinische chemie kunnen voortaan papierloos en digitaal bij SCAL worden afgehandeld. Het is niet meer nodig om het papieren patiëntbericht te printen.

Lees wat tips voor digitaal en papierloos aanvragen.

Aanmelden

Bent u nog niet aangemeld bij ZorgDomein? U kunt uzelf als verwijzer, of uw praktijk, hier aanmelden.  

Informatie

Wilt u meer weten over het digitaal aanvragen van onderzoeken bij SCAL? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen via telefoonnummer 071 - 516 00 22.
 
Heeft u een technische vraag over het gebruik van ZorgDomein? Neem dan contact op met de servicedesk van ZorgDomein, bereikbaar per e-mail of via telefoonnummer 020 - 471 52 82.